Immigranternas Riksförbunds medlemsorganisationer representerar olika nationaliter och kontinenter.

En viktig verksamhet som föreningarna bedriver är bistånd till hemlandet. Det sker på många olika sätt, mest ostrukturerat och med stora uppoffringar. Här kommer vi att rapportera om vad föreningarna kan göra och vad de gör. Riksförbundet samordnar gärna lokala projekt.

Remitteringar
En student vid Uppsala Universitet gör en undersökning som kommer vara grunden till en uppsats om så kallade remitteringar, vilket är pengar som personer i Sverige med familj eller släkt utomlands skickar till dem. Detta är ofta en viktig och hjälpsam handling och undersökning ska bidra till att kartlägga detta pengaflöde från Sverige.

Undersökningen består av en enkät med frågor om vanor att skicka pengar utomlands och lite allmänna frågor om den tillfrågade personen, undersökningen är helt anonym.

Det tar endast ett par minuter att svara på frågorna. Adressen för enkäten är: www.remitteringar.com.

Vi kommer också att erbjuda länkar till webbsidor av värde för biståndsverksamheten.

Länkar:

Solvatten – Solar Safe Water System
Solvatten är en bärbar 10 liters behållare. Sätt Solvatten på en solig plats 2-6 timmar och vattnet kommer att vara drickbart. En indikator visar när det är säkert att dricka. Solvatten kan också användas som en solfångare som ger varmt vatten för matlagning och hygien. För inköp kontakta företaget direkt. Immigranternas Riksförbunds viceordförande Jafar Ali Mughal befinner sig just nu i Pakistan i området Baltistan och utprövar några behållare, en livsviktig insats för många.

Lämna ett svar